🎉 Velký letní výprodej je tady! 😎

Neodolatelné slevy na nejoblíbenější produkty. 💥✨ Od plavek přes stylové doplňky až po letní stolování – všechno, co potřebujete pro perfektní léto, najdete u nás za úžasné ceny!

Více informací

Zavinovačka nebo hnízdo pro miminka?

Maminky si neustále pokládají otázku, jestli je vhodnější vázat miminka do zavinovačky nebo pořídit hnízdo, do kterého se miminko uloží a cítí se jako u maminky v bříšku. Porovnali jsme pro Vás využití zavinovaček, hnízd pro miminka a mantinelů do postýlky. 

1622e0f6cc17456e8614ed6a5a700a60

ZAVINOVAČKA

Novorozená miminka

Omezený prostor k pohybu je pro novorozená miminka příjemný, protože jim připomíná pocit v maminčině bříšku. Zavinovačka novorozencům pocit bezpečí navozuje a proto je mnoho maminek volí jako nezbytnou pomůcku při uspávání. Miminka se do zavinovačky uvazují i s ručičkami, zejména z toho důvodu, aby se zabránilo tzv. Moorovu objímacímu reflexu, kdy miminka prudce rozhodí ručičkami, pokrčí nohy v kyčlích a poté přitáhnou končetiny k bříšku, což je v noci probudí.

Druhy zavinovaček

Na trhu naleznete několik druhů zavinovaček, rozdělují se podle materiálů, střihu ale také účelu použití. Důležitý je materiál, ze kterého je zavinovačka vyrobená. S ohledem na citlivou dětskou pleť se doporučuje biobavlna nebo alespoň 100% bavlna.

SROVNÁNÍ HNÍZDO ZAVINOVAČKA A MANTINEL

HNÍZDO PRO MIMINKO

Miminko je zvyklé z bříška maminky na těsný prostor, ve kterém se cítí bezpečně. Hnízdo kopíruje tvar maminčina těla a miminko se tak cítí spokojené a klidné. Pro maminku je tak uspávání snadnější a zároveň posiluje miminku jeho spánkový režim. Hnízdo také usnadňuje adaptaci na okolní svět.

Využití hnízda

1. VAŠE MIMINKO PASE KONÍČKY: V hnízdu miminku nehrozí, že přepadne na stranu a uhodí se o zem. Proto je pasení koníčků pro miminko příjemnější a je uvolněné a klidné.

2. VAŠE MIMINKO LEŽÍ NA POHOVCE: Vaše miminko můžete mít bez obav položené na pohovce a nehrozí, že by přepadlo, mantinel hnízda ho ochrání.

3. VAŠE MIMINKO JE TŘEBA PŘEMÍSTIT: Usnulo Vám miminko a je třeba ho přemístit bez rizika, že se probudí? S hnízdem je to snadné a miminku zachováte pocit bezpečí.

4. HNÍZDO JAKO VLOŽKA DO KOČÁRKU: Hnízdo poslouží i jako vložka do korbičky kočárku. Miminko se tak bude cítit bezpečně, zůstane klidné a v prostředí, které je mu již známe.

e114feae13688d56412709a87f2fd087

MANTINEL DO POSTÝLKY

Jednou z nepostradatelných věcí maminek je mantinel do dětské postýlky. Zeptali jsme se maminek, které mantinel v dětské postýlce již mají, v čem je pro ně tak důležitý…Celý článek si můžete přečíst zde.

Přejeme klidné usínání Vám i Vašemu miminku!!!

×

Splátková kalkulačka ESSOX