Zavinovací plenky - pomocník pro utišení neklidného novorozeňátka

Stali jste se novopečenými rodiči a Vaše novorozené miminko je neklidné? Zkuste jej zabalit do zavinovací plenky, díky které se miminko uklidní a spokojeně usne. Zavinování je technika, díky které se miminko relativně pevně zabalí do plenky a navodí mu pocit bezpečí, které zažívalo v maminčině bříšku.

5daa1c39115e35e10f5db3ae5478ee65

Výhody zavinování

  • Klidný a spokojený spánek
  • Miminko zklidní a zabrání nekoordinovanému pohybu ručiček - tzv. Moorův reflex
  • Snadnější manipulace s miminkem
170114_LIEWOOD_16_036

Od kdy zavinovat?

Zavinovat miminko je možné již od prvního dne po narození. Zavinování je možné do té doby, než se miminko začne samo přetáčet na bříško. Miminka by měla být zavinována pouze na spaní aby jim nebylo bráněno v přiřozeném pohybu a rozvoji.

Swaddleandrattle

1. Mušelínové zavinovací plenky Urban Garden 2 ks, 355 Kč.  3. Chrastítko Alvin pro chlapečky 3 ks, 635 Kč.

Kdy naopak nezavinovat?

Někteří lékaři zavinování miminek nedoporučují a to zejména v případě, kdy má miminko problémy s kyčelními klouby. Miminko nezavinujte ani v případě, má-li horečku nebo je v místnosti příliš teplo, aby nedošlo k přehřátí. Vždy se nejdříve poraďte se svým dětským lékařem nebo porodní asistentkou o vhodnosti zavinování právě Vašeho miminka.

Swaddleandtoiletrybag

1. Chrastítko Alvin pro holčičky 3 ks, 635 Kč 

Další využití zavinovacích plen

Zavinovací plenky mají další možnosti využití:

  • Lehká přikrývka v letních dnech
  • Moskytiérapřes kočárek
  • Podložka do kočárku nebo hnízda pro miminko
chairwithswaddles

Volba materiálu a velikosti

Zavinovací plenky přichází do těsného kontaktu s citlivou dětskou pokožkou, proto je velmi důležitý výběr materiálu, ze kterého je zavinovací plenka vyrobena. Nejvhodnější jsou prodyšné materiály jako např. Mušelín - typ volně tkané bavlněné látky. Vybírat můžete z několika rozměrů, od 70 x 70 cm až po 120 x 120 cm. Celý sortiment najdete zde.