Učíme děti hrou - Pipasik

pipasik

Slovo Montessori se používá pro leccos, ale většina nás maminek již dobře ví o čem tu mluvíme. Montessori je krátce "Pomoz mi, abych to dokázal sám". Pomáháme dětem naplno rozvíjet to, v čem jsou šikovné. Podporujeme je, aby se nebály každý den zkoušet nové věci. Montessori přístup podporuje rozvoj dítěte, nikoli jeho rozmary. 

Není to žádný nový trend, naopak Montessori metoda je jedním z nejstarších vzdělávacích systémů na světě. První Montessori škola byla založena v roce 1907 a díky úspěšnosti metody a popularity u dětí i rodičů se od té doby šíří po celém světě. Dnes existuje vice než 30 000 Montessori škol, jde o nejrozšířenější a nejprověřenější ucelenou metodu vzdělaní na světě. 

A my Vám s radostí nabízíme Montessori hry pro děti od tří let od české značky PIPASIK

 

Pipasik je malý team dvou maminek Zuzany Šulekové a Jitky Musilové, který připravuje pro děti kreativní a naučné aktivity. Mottem značky Pipasik je “Učíme děti hrou”. Své zábavné a rozvíjející hry koncipují podle principů italské pedagožky Marie Montessori. 

Mezi ty nejdůležitější patří princip "Zvládl/a jsem to sám/sama." Děti v pracovních listech řeší drobné úkoly, ve kterých si samy nebo s pomocí dospělých poradí. Důležitý je proces učení, i když může vést přes chyby a klopýtání. Chyba bývá přítel na cestě k poznání. Důležité je, aby měly děti pocit úspěchu po vyřešení drobných úkolů a získaly tak motivaci k řešení dalších. Konečný úspěch pak děti motivuje k dalšímu poznávání a rozvoji.

Všechny papírové hračky, interaktivní knihy a skládačky jsou originální, krásně ilustrované a hlavně naučné. PIPASIK provede děti noční oblohou, nočním životem zvířat nebo děti zábavnou formou naučí poznávat zvířecí stopy či životní cykly zvířátek.


Pořiďte Vaší ratolesti některý z produktů od Pipasik a užijte si společný čas s dětmi strávený u těchto her.
 

Naši oblíbenci: 

Zvířátka a svetry – 289 Kč

Sada vyšívání obsahuje 6 barevných karet s otvory a 2 černobílé karty, které si děti mohou nejen samy vyšít, ale i vybarvit. Přiložen je i názorný manuál.Sada je vhodná pro děti od 4 let. Součástí balení je 5 kousků vln v bílé, žluté, červené, tmavě modré a černé barvě a umělohmotná jehla.

ORIGAMI MALÁ FARMA – 169 Kč

Autorská ORIGAMI sada pro nejmenší děti obsahuje 12 barevných listů,12 vybarvovacích černobílých listů a praktický návod. Děti si poskládají hlavičky různých zvířatek.V balení najdete prasátko, kočičku, koně, ovci, krávu a pejska. Origami zvládnou děti od 4 let.

NOČNÍ Život - 649 Kč

Tato interaktivní hra přináší zajímavosti o životě 6-ti nočních zvířat. Své tělesné proměny ukáží netopýr, puštík, kuna, lišaj a světluška.KARTY VE TMĚ SVÍTÍ (Pro světelný efekt je nutno karty nasvítit, svítí 20 minut. Nejlépe funguje denní světlo).
Balení obsahuje: 1 kniha, 1 hrací podložka, 6 karet s otvory, 24 vkládacích žetonů.