Monochromatický dětský pokoj - Jak na něj?

Monochromatické - černobílé interiéry jsou na vzestupu. Ale jak vytvořit monochromatický koncept v dětském pokoji? Přinášíme vám několik tipů, rad a inspirace, jak na to. 

Monochrom 1

Monochromatický barevný koncept není v interiérovém designu nic nového. Černá, bílá a šedá jsou oblíbenými barvami v našich interiérech již řadu let. Dostaly se k nám s nástupem Scandi - skandinávského designu. Tyto barvy přináší do našich interiérů harmonii, klid a čistotu.

Pokud jste se do této barevné kombinace zamilovali, zde je několik typů, jak takový monochromatický dětský pokoj vytvořit.

 

Rovnováha barev

Důležitým aspektem při návrhu a pozdější realizaci dětského pokoje je rovnováha barev. A pro monochromatický dětský pokoj to platí dvojnásob. Pokud použijete černou a bílou v poměru 50 / 50 může celý pokoj působit chaoticky a zmateně. Lepší volbou je poměr 70 / 30. V případě dětského pokoje tedy 70% bílé a 30% černé.

Bílá barva působí v interiéru klidným a nevinným dojmem, zatímco černá přidá trochu dramatična a kontrastu. Pokud cítíte, že

by mohl interiér působit až moc tvrdě, přidejte tóny šedé, která obě barvy v interiéru krásně propojí. 

Monochrom 2

Barevný nádech

Pokud máte pocit, že interiér s bílou a černou působí až moc kontrastně, zvolte si barevný tón, kterým paletu rozšíříte. S výběrem barvy buďte však opatrní. Dobře fungují barvy jako žlutá a oranžová. Z pohledu vlivu barev na naši mysl jsou barvami pozitivními stimulujícími. 

Přemýšlejte ale nad množstvím barvy, které do monochromatického interiéru zahrnete. Nechcete odlákat pozornost od monochromatických barev, které by měly pořád zůstat těmi nejvýraznějšími. 

Monochrom 3

Teplé odstíny dřeva

Milujeme tu čistotu stylu v monochromatických dětských pokojích, ale pokud v takovém interiéru jste a působí na vás studeně, bude to pravděpodobně z toho důvodu, že zde chybí textura. Teplé odstíny dřeva jsou skvělou volbou, pokud chcete interiér zútulnit.

Nemusíte pokoj zaplavit množstvím nábytku, stačí dřevěné křesílko, polička nebo dřevěná hračka. 

Čím více textury do interiéru vnesete, tím útulněji bude působit. Na trhu je mnoho polštářků, přehozů a měkkých plédů ve skandinávském designu, určitě neuděláte chybu.

Monochrom 4

Hra se vzory

Černá s bílou mohou samy o sobě působit chladně a nudně, ale pokud jsou použity ve vzoru, pomohou vám v získání pozornosti.

Tečky, pruhy, šipky, hvězdy - všemi těmito vzory můžete přílákat pozornost a interiér vyzdvihnout. 

Tapety v monochromatickém duchu, použité třeba jen na jednu stěnu, vypadají originálně a dětský pokoj oživí. 

Monochromatická produkty

1. TeePee Nevada Natural, 4.495 Kč 2. Polštář Jack Black Scales, 375 Kč  3. Glyphs White tapeta, 1.870 Kč  4.

Samolepky Mini Triangles, 465 Kč  5. Rocking Sheep, 10.950 Kč  6. Háček Tippetop, 595 Kč  7. Lampa Balloon

 šedá, 1.995 Kč  8. Matrace St. Tropez, 1.575 Kč  9. Mantinel do postýlky Walk, 995 Kč  10. Lapač snů Black &

White, 695 Kč  11. Hnízdo malé Nature šedá, 1.490 Kč  12. Koš na hračky Half Moon, 1.465 Kč

 

Přemýšleli jste někdy dříve nad monochromatickým dětským pokojem? Pokud vás článek oslovil, napište nám vaše zkušenosti s monochromatickým konceptem, přidejte fotky, které inspirují vás, rádi o vás uslyšíme!!!