Kidvak - textilní kolébky vyrobené s láskou na Slovensku

Dlouho jsme hledali na trhu dodavatele s textilními kolébkami pro miminka. Značky Kidvak jsme si všimli díky Instagramu a Lenku, která za celou značkou stojí jsme se rozhodli oslovit. Po několika vyměněných emailech jsme se rozhodli pro speciální kolekci, která bude výjimečná ruční výšivkou s motivy lučních květů, které najdete na polích a loukách u nás, ale i na Slovensku. Vznikla krásná spolupráce a výsledek stojí za to. Začínáme dvěma typy závěsných kolébek v modré a cihlové barvě, ale chystáme se nabídku rozšiřovat a vymýšlet další vzory, které budou svým designem opravdu jedinečné.

uploads-public-5c9-9d2-9b3-5c99d29b36855633822936-4aefd8fa2a73b0787e0c6b5440bcbf12

O ZNAČCE

Za značkou Kidvak stojí Lenka, velmi talentovaná maminka, která první textilní kolébku navrhla pro svého syna, který měl problémy s usínáním. Proces přípravy a výroby byl zdlouhavý, ale výsledek stál za to. Syn začal usínat do pěti minut a dovedete si představit, jak se Lence a jejímu manželovi ulevilo. Konečně měli čas na sebe a na oddych, nemuseli se bát večera a uspávání.

Protože to tak dobře fungovalo, postupně Lenka ušila textilní kolébky pro kamarádky, rodinu a s každou další vylepšovala a upravovala samotný střih.

V roce 2018 Lenka sebrala odvahu, založila značku Kidvak a představila tak na trhu produkt s jasným posláním - ulehčit rodičům uspávání a tím přinést do celé rodiny uvolnění a odpočinek.

O Kidvak

CO JE KIDVAK

Kidvak je dětská kolébka, která se dokonale přizpůsobí potřebám miminka. Miminko je v poloze, která je pro něj naprosto přirozená a připomíná mu příjemnou dobu v maminčině bříšku. Vak je vhodný jak na uspávání, tak na celodenní spánek. Miminko můžete v kolébce jen uspat a poté ho přemístit do postýlky. Závěsná kolébka je obohacena o zajímavý prvek. Ležící miminko pozoruje očka, která zaujmou jeho pozornost. Očka jsou vhodná k dalšímu zavěšení hraček. Závěsná textilní kolébka se stane zároveň krásným doplňkem v interiéru.

Co je Kidvak

PRO JAK STARÁ MIMINKA JE KIDVAK VHODNÝ

Kidvak je vhodný pro miminka od narození do cca 18ti měsíců věku. Maximální nosnost Kidvaku je 15 kg.

CO V BALENÍ NAJDETE

Kidvak se skládá z několika částí. V látkovém obalu najdete textilní vak, dřevěnou tyč s návlekem, 2 ks karabin, pružinu, jistící lanko, návlek na pružinu a vložku z ovčí vlny, která má termoregulační a antibakteriální vlastnosti. Pokud vám ovčí vlna nevyhovuje, alternativou je pratelná vložka z dutého vlákna - na objednávku.

DSC_3890

JAK A KDE KIDVAK UCHYTIT

Existuje několik možností, jak Kidvak správně ukotvit. Všeobecně platí, že výška ukotvení by měla být alespoň 190 cm. Při této výšce bude mít vak dostatek místa pro houpání.

UKOTVENÍ DO STROPU

Tento typ ukotvení považujeme za nejpraktičtější. Pokud vak nepoužíváte, můžete jej jednoduše sundat a v interiéru vám nebude překážet. V hobby marketech vám jistě poradí, jaký typ ukotvení vybrat vzhledem k materiálu, který máte na strop použitý.

MEZIDVEŘNÍ HRAZDA

Univerzální hrazda do dveří je praktickým řešením. Její výhodou je snadná a rychlá montáž i demontáž. Hrazda je vyrobena z kvalitní nerezové oceli a má nastavitelnou šíři od 62 do 90 cm. Nosnost hrazdy je 100 kg.

SAMOSTATNÝ STOJAN

Další variantou je samostatný stojan, který najdete v několika provedeních. Tyto stojany mají vysokou nosnost a jsou stabilní. Opět myslete na to, aby měl stojan výšku alespoň 190 cm.

Pro jak stará

Textilní houpačka je jedna z věcí, kterou jsem já osobně pro svoje děti neměla. Prozatím jsem neslyšela žádnou špatnou recenzi, ba naopak, maminky si kolébky nemohou vynachválit a tak doufám, že se mi ještě jednou poštěstí houpačku mít a vidět spokojené spící miminko!