Jak vyzdobit dětský pokoj? Několik jednoduchých kroků

Věděli jste, že správné zařízení dětského pokoje je jedním z nejlepších způsobů, jak podpořit jejich růst a vývoj? Dětský pokoj slouží jako útočiště a pomáhá dětem budovat pozitivní sebevědomí. Ložnice je také jediným místem, kde se vaše dítě může schovat od světa, relaxovat a nabít energii. Nemusíte být nutně interiérový designér nebo odborník na dětskou estetiku, abyste udělali dětský pokoj vizuálně co nejpřitažlivější. I když jste v oblasti interiérového designu obecně nováčci, existuje několik jednoduchých způsobů, jak snadno upravit a vyzdobit dětský pokoj. Tyto jednoduché tipy vám pomohou dosáhnout svěžího vzhledu téměř s jakýmkoli rozpočtem.

Pojďme rovnou do toho! Zde je šest jednoduchých kroků, jak na to.

Rozhodněte se pro barevné schema

Prvním a nejdůležitějším krokem při zařizování dětského pokoje je rozhodnutí o barevném schématu. Při výběru barevného schématu dětského pokoje je důležité vzít v úvahu věk a osobnost dítěte. Děti v raném věku (ve věku 0–5 let) mají rády výrazné základní barvy a přechod ke složitějšímu vzhledu nastává, když dosáhnou věku dospívání. Měli byste se snažit vytvořit prostor vhodný pro děti, který je vizuálně stimulující a zároveň uklidňující. To pomůže vašemu dítěti lépe se soustředit během her a podpoří lepší spánek. Dětské pokoje by také měly odrážet jejich osobnosti, záliby a zájmy.

Baldachýn ENZO - Stormy Blue |2915 Kč

Zobrazit produkt

Vyberte si světlé a tmavé akcenty

Dalším krokem při zařizování dětského pokoje je vybrat nějaké světlé a tmavé akcenty. Dekoraci dětského pokoje lze provést jednoduchou výměnou stávajícího nábytku, nebo můžete zakoupit nové věci. Vybavit dětský pokoj novým nábytkem může být docela drahé, takže může být lepší jednoduše vyměnit stávající kusy. Můžete to udělat jednoduše výměnou polštářů nebo povlaků. Jedná se o jednoduchý a cenově výhodný způsob, jak vyzdobit pokoj vašeho dítěte. V závislosti na věku a zájmech vašeho dítěte se můžete zaměřit na konkrétní témata, jako je sport, zvířata, příroda nebo dokonce popkultura.

Polštář Aristote Star Nude |585 Kč

Zobrazit produkt

Přidat úložiště

Jakmile se rozhodnete pro barevnou paletu a vyberete si několik světlých a tmavých akcentů, měli byste přidat úložný prostor. Uspořádání dětského pokoje je nejlepší způsob, jak jej udržet bez nepořádku a vizuálně přitažlivý. Úložný prostor můžete přidat různými způsoby, například instalací vestavěných skříní a polic, instalací police na knihy nebo jednoduše pomocí otevřených zásuvek a košů.

Koš na hračky Bamboo velký - Gold Confetti Magic Green |1450 Kč

Zobrazit produkt

Aktualizujte ložní prádlo a doplňky

Nakonec, jakmile úspěšně přidáte úložný prostor do dětského pokoje, je čas aktualizovat lůžkoviny a doplňky. Pokoj vašeho dítěte můžete modernizovat výměnou lůžkovin a doplňků. Zajímá vás, kdy přesně byste to měli udělat? Po úspěšném přidání úložného prostoru do dětského pokoje můžete povlečení a doplňky vyměnit. To nejenže dodá vašemu pokoji svěží vzhled, ale také vám pomůže pokoj rozzářit. Pokud máte na mysli konkrétní téma nebo design, můžete začít nakupovat povlečení a doplňky, jakmile se rozhodnete pro barevné schéma.

Povlečení pro miminka Himalaya Gold Bubble Night Blue |2070 Kč

Zobrazit produkt

Dekorace není jen o nábytku

Děti tráví spoustu času ve svých pokojích a chtějí mít rády prostor, ve kterém tráví tolik času. Vyzdobení dětského pokoje je nejlepší způsob, jak z jejich pokoje udělat místo, kde budou rádi trávit čas. Nejde jen o nábytek a můžete také začlenit další věci, jako jsou doplňky a nástěnné dekorace.

Můžete také využít zájmy a koníčky svého dítěte k vyzdobení jeho pokoje. Pokud například vaše dítě miluje fotbal, můžete do designu jeho pokoje začlenit fotbalové míče. Pokud se vaše dítě zajímá o zvířata, můžete použít obrázky zvířat nebo jiné zvířecí doplňky jako způsob, jak vyzdobit jejich pokoj.

Obrázek Aristo Catt |300 Kč (-70%)

Zobrazit produkt