Oslavte s námi 1.narozeniny naší kamenné prodejny v Plzni a získejte 15% na všechny nezlevněné produkty s kódem:

CZ: OSLAVA1ROK

SK: OSLAVA1ROKSK

Jak vybrat vhodný materiál do dětského pokoje?

Jako rodiče chceme pro naše děti to nejlepší. Na trhu najdeme nepřeberné množství textilií a  materiálů použitých na nábytek, dekorace nebo doplňky. Který vybrat? Poradíme Vám, jaké materiály jsou do dětského pokoje vhodné a kterým se raději vyhnout...

Zařídit dětský pokoj pro naše nejmenší může být obtížný úkol. Děti velmi rychle rostou a jejich potřeby se liší s přibývajícím věkem. Pro novorozence budou rodiče vybírat materiály příjemné na dotek, nejlépe v bio kvalitě. Pro rodiče batolat bude důležitější kvalita a odolnost materiálů, které budou mnohem více zatěžovány.

Vybrali jsme pro Vás materiály, které byly testovány a jsou vhodné pro novorozence, batolata a děti předškolního a školního věku.

BAVLNA

Bavlna by měla být první volbou každého rodiče. Je přírodním materiálem, který předchází vzniku alergií a vyrážek. Bavlna nechává kůži volně dýchat a pohlcuje vlhkost, proto je vhodným materiálem na povlečení pro děti. Ozdobte dětský pokoj dalšími výrobky z bavlny, můžou to být závěsy, dekorativní polštářky nebo např. podložky na hraní. Bavlna je odolným materiálem, který se dá prát a je možné ho udržet v čistotě po dlouhou dobu.

59_Ferm1241
KIDS_11_14753 kopier

LEN

Len patří mezi nejluxusnější a nejžádanější tkaniny posledních let. Pokud se o produkty ze lnu dobře staráte, vydrží krásné celé roky. Pravidelným používáním se materiál změkčí a je příjemnější na dotek. Len je mačkavějším materiálem. Vzhledem k vysoké poptávce a menší produkci se stal len drahým zbožím, které se již neobjevuje v dětských pokojích tak často, jako tomu bylo dřív.

a6e0ea0de1e2e51b4c2fb1cedea7181c
76987465fb6adc87e906779ba63a83a9

BAMBUS

Bambus je bezpochyby nejekologičtějším materiálem ze všech doposud zmiňovaných. Bambus velmi rychle roste a je pěstován bez použití herbicidů a pesticidů. Bambusová látka není chemicky ošetřená, proto se nemusíte bát použít tento materiál i pro ty nejmenší miminka např. na zavinovačce.

9c2d4ae7995c7cb7ff961fe99332d695

VLNA

Vlna je přírodním materiálem, který se používá na ručně tkané koberce, které zahřejí dětské nožičky nebo např. na dřevěné hračky, jako ROCKING SHEEP, která je potažena vlnou z ovcí, které jsou chovány v bio chovu ve Skandinávii. Vlna je přirozeně ohnivzdorným materiálem, cena za produkty z vlny může být však vyšší.

159-1

VLIES

Vlies je univerzálním materiálem, který je k dostání za přijatelné ceny. Používá se např. na tapety do dětského pokoje. Vlies je poddajný, ultra pevný a zároveň prodyšný. Neobsahuje PVC ani těžké kovy. Spolu s vodou ředitelnými a světlostálými barvami, které neobsahují chemická rozpouštědla, splňují tapety nejnovější požadavky na kvalitu zdravého bydlení.

glyphs-white-tapeta@2x

Při výběru materiálů se zaměřte na vhodnost použití materiálů v dětských pokojích, u textilu mohou být garancí certifikáty GOTS a OEKO-Tex, které zaručí jak kvalitu materiálu, tak splnění fair trade zásad. Při výběru materiálů buďte kreativní, kombinujte a vytvářejte originální dětské pokoje, ve kterých se budou Vaše děti cítit dobře.