Inspirujte se - Díl 1. Sailor

Milujete modrou a přesto nevíte, jak ji v dětském pokoji sladit s ostatními barvami a materiály? Máme pro Vás návod, jak docílit vyváženého interiéru plného dobrých nápadů a inspirace...

Sailor neboli námořník je název konceptu, který jsme vytvořili na míru rodičům, kteří zařizují dětský pokoj pro chlapečka a hledají inspiraci, jak zdánlivě jednoduchou kombinaci s modrou zakomponovat do dětského pokoje.

Sailor mood

Definice modré

Modrá je barvou klidu, spokojenosti a souladu. Modrou barvu vyhledávají lidé citliví, plní lásky a oddanosti. Symbolizuje něhu, věrnost, důvěru, oddanost a tradici.

Kombinace s modrou

Modrá je barvou primární, společně s červenou a žlutou jsou základními barvami, jejichž vzájemným smícháním vznikají barvy další - sekundární. Harmonicky působí interiér, kde modrou zkombinujete s analogickými barvami, tedy těmi, které leží na barevném kruhu v těsné blízkosti modré. Naopak pokud hledáte k modré kontrast sáhněte po oranžové nebo cihlové - ty se nachází na barevném kruhu naproti modré a vytvoří zajímavý výsledný efekt!

teepee-nevada-riviera-blue-sahara-beanbags-nobodinoz

1. TeePee Nevada Riviera Blue, 4.495 Kč.  2. Lapač snů White, 695 Kč.

Jak koncept ovlivní výsledný interiér

Při vytváření konceptu Sailor jsme se nechali inspirovat dánskou značkou FermLiving, která ve své kolekci představila tapety, povlečení a doplňky s tématikou lodí, moře a přímořských vesniček. Tento motiv se promítá také do tapet české značky Lavmi, které svými jemnými modrými pruhy jasně udávají námořnický styl. Doplňte je o nástěnné hodiny v cihlové barvě a koncept pro malého námořníka je hotový!!!

Sailor Ferm

1. Hodiny Divis, 960 Kč.  2. Mantinel do postýlky Alexandria Riviera Blue, 1.245 Kč.  3. Povlečení pro miminka Seaside, 1.145 Kč   4. Tapeta Mates, 1.285 Kč.  5. Balanční sedátko Wobbly Bobbly, 4.295 Kč.  6. Tapeta Seaside, 1.995 Kč.

Posviťte si na to

Pátráte po tom správném osvětlení do dětského pokoje? Designově čisté a jednoduché je závěsné světlo od DoneByDeer v tmavě modré barvě. Doplňte ho o nástěnnou lampu ve tvaru domečku, která vydává krásné tlumené světlo a hodí se jako lampička na čtení nebo jako atmosférové světlo.

Sailor osvětlení

1. Lampa Done by Deer Tmavě modrá, 1.374 Kč.  2. Nástěnná lampa Domeček, 1.215 Kč.

Dolaďte interiér pomocí doplňků

Pomocí doplňků a dekorací můžete výsledný dojem námořnického tématu ještě umocnit. Milují Vaše děti magnetky? Magnetická ryba Fu.Big promění prázdnou stěnu v kreativní dekoraci, která bude Vaše děti bavit. Děti si pomocí magnetků sestaví rybu o rozměrech 43 x 27 cm a zároveň potrénují jemnou motoriku i pozornost.

138-1

1. Fu Big magnetická ryba, 414 Kč

Je čas na hraní

Téma námořníků se neobejde bez hraček a skrýší, kde si děti ukryjí své vlastní poklady. Ginger Dad se stane pro Vaše děti nezbytným společníkem, je vysoký 85 cm a vyniká ručním zpracováním dánské značky Maileg. Cennosti si děti mohou ukrýt v jedné z kovových poliček v tmavě modré - námořnické barvě. Nástěnné poličky jsou v balení po 2 kusech a krásně ladí se závěsným osvětlením ve stejné barvě. Drobnosti si děti mohou uložit do textilních košů na hračky, které u nás najdete v několika velikostech a odstínech modré.

Sailor hraní

1. Samolepky na zeď Mini Drops, 465 Kč.  2. Ginger Dad plyšová hračka, 1.875 Kč.  3. Nástěnné kovové poličky, Tmavě modrá, 2 ks, 1.374 Kč.  4. Koš Samba Riviera Blue, od 435 Kč.

Textil a koberce

Rozmístěte na podlahu kusové koberce, která zahřejí dětské nožky a zároveň celý interiér zútulní. Novinkou jsou ručně zpracované koberce od Liewood, které vznikají ze zbytků látek, které byly použité na jiné produkty dánské značky Liewood. K sezení jsou skvělé sedací vaky španělské firmy Nobodinoz. Jsou velmi lehké, takže manipulaci s nimi zvládnou i ty nejmenší děti a díky polystyrenovým kuličkám jako výplň se do nich usadíte a nebudete chtít vstát. Dostupné jsou ve dvou velikostech a v několika barevných dekorech.

Sailor textil

1. Kusový koberec Naya šedá, 1.265 Kč.   2. Sedací vak Kasbah Aegean Blue, 1.695 Kč.  3. Sedací vak Oasis Riviera Blue, 2.595 Kč.

V kategorii INSPIRACE - SAILOR najdete další produkty, které se do daného konceptu hodí a barevně ladí. A pokud si nejste jisti barevnými kombinacemi, napište nám, rádi Vám poradíme a najdeme produkt právě pro Vás!!!