Časopis Raketa č. 14 - Botanika

Další časopis, který baví naše děti i nás. Raketa je plná zajímavých informací, vtipných textů a krásných ilustrací. Najdete v ní také komiksy, kreslení, tvoření, hry, luštění a spoustu další zábavy...

Prolistovali jsme spolu s dětmi nové číslo Rakety a děti si rozebraly stránky, které je zaujaly. Pětiletá Ellinka běžela pro pastelky, dvojstrana s omalovánkou města byla její. Po chvilce přinesla svůj výtvor s tím, že ty nejdůležitější věci z obrázku už má vybarvené. Slona jsem si předtím nevšimla, Ellinka ano a tak se stal dominantou celého obrázku.

717-4

Kluci se zastavili nad stránkou skleníku a zahrady s anglickými slovíčky. Mami, vyzkoušej nás!!! V duchu jsem si říkala, že většinu slovíček ze školy nikdy neslyšeli… No, jak jsem byla překvapená… Kromě známých slovíček na téma zahrada a zelenina jsem si obohatila svojí slovní zásobu o slovíčka HOSE, SPADE nebo WEED.

717-2

Před spaním u nás probíhal tradiční boj o to, kterou pohádku dnes přečteme. Vzhledem k tomu, že děti mají od 5 do 9 let, každého zajímá něco jiného. Nakonec se shodli na tom, že vybereme pohádku z RAKETY - Což takhle dát si salát! Příběh byl už od začátku trochu jiný, než na co jsme u klasických pohádek zvyklí. To nás všechny zaujalo natolik, že jsme příběh přečetli skoro jedním dechem. Nikdo nespal, protože se děti v průběhu čtení smály, vyptávaly na slova, která neznaly a nakonec konstatovaly, že se těší na zítra na pokračování...

Dvojstrana s tématem VÁZÁNÍ KVĚTIN PO JAPONSKU byla moje. Japonská kultura mě inspiruje a zajímá už od dětství. O stříhání  a modelování bonsají jsem samozřejmě slyšela, ale co najdu pod #freakebana jsem netušila. Podívejte se na Instagram a nechte se inspirovat stejně jako já!!!

717-6

Dalším tématem, nad kterým se děti zastavily bylo ZLOUNI A PADOUŠI Z ŘÍŠE ROSTLIN. O tom, že je muchomůrka červená jedovatá ví asi každý, ale jak vypadá durman obecný , blín černý nebo náprstník a proč si na ně dát pozor jsme se dočetli až teď. 

Na jedné z posledních stran na nás vykoukly recepty, které nejsou složité a zvládnete je hravě i s dětmi. Nejvíc se těšíme na čerstvý chleba s pomazánkou a se sedmikráskami - že se dají jíst vím už dlouho, ale ochutnáme je úplně poprvé!!!!

Pokud hledáte časopis, který nebude plný reklamy a nezáživných článků pro děti, sáhněte po RAKETĚ stejně jako my!!!