Inspirace na hry, které zabaví celou rodinu

Vzhledem k situaci, která nás všechny nečekaně ohromila jsme se rozhodli sepsat článek na téma hry, které zabaví celou rodinu a podpoří u dětí kreativní myšlení. Protože jsme i my sami rodiči, hledáme způsoby, jak s dětmi strávit čas a užít si té příležitosti být spolu. Máme pro vás několik tipů na čtení, hru nebo tvoření, jdeme na to!

KREATIVNÍ SADA MAKE A FACE

Jak se cítíš? Make a face je dřevěná hračka od Moon Picnic se stovkami různých podob! Kreativní sada Make a face probouzí v dětech fantazii a tvořivost, díky kterým můžou podle své nálady a pocitů tvořit nepřeberné množství obličejů. Sada je vyrobena z bukového dřeva a skládá se ze základny o průměru 24 cm, 8 barevných dílů a návodu.

MoonPicnic-Make-A-Face-web-3

PROMĚNY

Víš, jak se z housenky stane krásný motýl? Prozkoumej ŽIVOTNÍ CYKLY zvířat od vyklubání z vajíčka až ke vzniku dalšího nového života. Objevuj s námi jeden z velkých zázraků přírody. V krabičce najdeš tato zvířata: slunéčko sedmitečné, čolek velký, mravenec lesní, včela medonosná, babočka admirál a skokan zelený. Balení obsahuje 24 kašírovaných karet a brožuru.

pipasik článek

VELKÁ KNIHA MOŘSKÉ HAVĚTI

Chceš vědět, proč krabi chodí jen do strany? Která ryba umí mrkat? Proč tučňáci polykají oblázky? V knize jsou ukryté nejen odpovědi na tyto i další otázky z podmořského světa, ale také patnáct sardinek a různí mořští tvorové. Tvým úkolem bude zahrát si na detektiva a všechny je najít. Seznámíš se při tom s nejrůznějšími hladkými, pichlavými, světélkujícími, malými i obrovskými obyvateli moří celého světa. Vezmi s sebou na výpravu do podivuhodného světa pod hladinou i rodiče – každý se zde dozví spoustu věcí, o nichž neměl ani tušení.

1-64-10

TOTO - DŘEVĚNÝ TOTEM

TOTO je dřevěná hračka, skládačka a socha v jednom! TOTO vyniká jednoduchostí a kvalitním zpracováním, děti si mohou postavit několik variant vlastního totemu! Výška totemu 35 cm a součástí balení je 7 dřevěných dílů.

toto

DĚTI OD 6 - 12 LET

ČASOPIS RAKETA 22 / HRY

Kdo si hraje, nezlobí. V tomto čísle najdete spoustu návodů na skvělé hry ve skupině, ve dvou i pro jednoho. Naučíte se hrát Šibenici i Maroko, stavět domácí bunkr a vyrábět vlastní křídy a modelínu. Vystřihnete si legendární karetní hru, zabloudíte s princem z Persie a rozdíly najdete v kasinu. Zjistíte, jaké digitální hry budou bavit i vaše rodiče nebo jak si hrají děti v zemích třetího světa. Matylda s Růžákem, se vypraví na dostihy a na reportáž jedeme do Ženevy. Časopis neobsahuje žádnou reklamu a je určen zejména dětem od 6 do 12 let.

Raketa22_obalka

POM MAKER

Pom Maker je pomůcka k tvoření vlněných bambulek všech tvarů a podob. Jste tvořiví a baví vás výroba PomPomů neboli vlněných bambulek? Skvělý pomocník Pom Maker v té největší velikosti vám usnadní výrobu bambulek a pomocí tutoriálů si s ním vytvoříte např. i bambulky v podobě zvířátek. Balení obsahuje 6 dřevěných částí v látkovém obalu a krabičce s návodem.

pom maker

KOMODO

Petr Sís tento příběh inspirovaný vlastní rodinou nakreslil už před čtvrt stoletím. Chlapce, který je okouzlen vším, co se týká draků, vezmou jeho rodiče na cestu do Indonésie. Na jednom z ostrovů totiž žije největší ještěr na světě, a dětské sny se tak začnou proplétat s realitou divoké zelené džungle...

1398_big-komodo-95s-310491

MŮJ DŮM

Můj dům je interaktivní knížka, která dětem přibližuje práci architekta pomocí drobných úloh. Děti pomocí lepení a stříhání poznají práci architekta, seznámí se s plány jako jsou půdorys nebo řez a na závěr si postaví 3D model domečku. Celou knížkou děti provází chlapeček Hugo, který vypráví příběh, jak se s celou rodinou přestěhovali do vysněného domečku.

285A4961w