Barva roku 2020 - Pantone Classic Blue

Nový odstín modré s názvem Classic Blue vnese do vašeho interiéru klid, důvěru a propojení. Pantone Classic Blue je jedinečná díky své jednoduchosti a eleganci, se kterou určitě nešlápnete vedle. Jaký je význam barvy, s čím ji kombinovat nebo jak ji zapojit do interiéru tak, aby nepůsobila studeně?

pantone-classic-blue-the-new-color-of-the-year-2020

VÝZNAM MODRÉ

Modrá je jednou ze základních barev barevného spektra a je vnímána jako studená barva. Modrou můžeme chápat jako barvu neutrální, mírnou a nešokující. Je také barvou vody a chladu. Mají ji rádi lidé citliví, s bohatým vnitřním životem, hledající lásku a oddanost.

2_2_PapaerFlora_Carrie_post_

KOMBINACE S MODROU

Modrá krásně vyniká se žlutou nebo oranžovou, ale nebojte se ani odvážnějších kombinací se zelenou nebo cihlovou. Už dávno neplatí pravidlo, že se modrá hodí pouze pro chlapečky. V kombinaci s korálovou vykouzlí originální dětský pokoj, ve kterém se budou děti cítit dobře díky uklidňujícímu vlivu modré.

článek modrá a

1. BALDACHÝN AMOUR GOLD STELLA / NIGHT BLUE, 3.070 KČ.

JAK ZAPOJIT MODROU DO INTERIÉRU

Pokud nechcete, aby působil interiér studeně, vyvarujte se kombinaci se studenými materiály, jako je sklo, kov nebo mramor. Naopak se dřevem a zemitými tóny bude interiér působit teple a útulně. Modrou nemusíte do interiéru nutně zapojit ve velkých plochách, postačí zvolit ji na textil nebo dekoraci. Držte se však pravidla 3, zapojením modré třikrát docílíte vyváženosti a harmonii.

mood-pure-junior-bed-dresser-spaceship-kid-room-night-blue-nobodinoz-3

BUĎTE VÝJIMEČNÍ

Modrá na tapetě je pro ty, kteří se nebojí vyčnívat a hledají opravdu originální kousek. Zlaté hvězdičky dodávají modré tapetě na eleganci a přidají ji špetku luxusu. Všechny naše vliesové tapety se jednoduše aplikují na zeď a jejich údržba je nenáročná.

mood-nobodinoz-wallpaper-goldstella-nightblue-boat-copyright

2. TAPETA GOLD STELLA / NIGHT BLUE, 1.425 KČ.

A jak jste na tom s modrou vy? Máte ji spojenou jen s chlapeckým pokojem nebo si ji dokážete představit i v holčičím interiéru? Podělte se s námi o své realizace na FB nebo IG profilu pod @simplykids.cz .