Do podzimní nepohody: vybavte své děti vhodným oblečením

Jak říká známé norské pořekadlo: "Není špatného počasí, jen špatného oblečení." a my naprosto souhlasíme. Ve vzduchu už je několik dní cítit podzim, takže je nejvyšší čas udělat pořádek v dětských šatnících a letní šaty a plavky nahradit oblečením vhodným na chladnější dny, ale i časté podzimní deště.

Na toto přechodné období mezi létem a zimou je zdaleka nejvhodnějším materiálem softshell, který volí většina maminek pro své děti a není se jim co divit. Pojďme se společně podívat na jeho klíčové vlastnosti a proč právě tento materiál volí většina maminek na podzim nebo do mírnější zimy.

Co je to softshell?

Složenina slova softshell vznikla z anglických slov SOFT – měkkost, a SHELL – schránka, obal, skořápka. Softshell je funkční druh textilie, která je velmi podobná neoprenu, je složená z několika různých vrstev, které mají za úkol zajistit pohodlí za každého počasí, tedy jak během sychravého podzimu, kdy často prší, je vysoká vlhkost s přeháňkami, tak i na jaře, kdy je krásně sluníčko, ale po ránu je chladno a odpoledne má už sluníčko sílu vás i ohřát. Povrch softshellu je měkký a díky filmu na svrchní straně po něm dešťové kapky stékají a sníh se na něm nedrží.

Proč si zamilovat softshellové oblečení?

Důvodem proč si zamilovat a nosit softshellové oblečení je především spousta jeho výhod. Hlavní výhodou softshellu je, že nemusíte nosit další vrstvy. Abyste se udrželi v teple a suchu díky, softshell poskytuje komfortní vrstvu, která odvádí tělesnu vlhkost, a zároveň zastane funkci izolační a ochranné před deštěm a větrem. Díky tomu nemusí být děti tak nabalené a navíc dětem softshell sluší.

Další výhody:

  • Nepromokavost
  • Mechanická odolnost,
  • Větru odolnost
  • Prodyšnost
  • Dobrá tepelná izolace
  • Snadná údržba
  • Pohodlí

Údržba softshellového oblečení pro děti

Je zcela jasné, že časem se funkčnost jakéhokoliv materiálu snižuje a proto správná údržba zajistí vašemu výrobku dlouhou živostnost a udržení si klíčových vlastností. Je nesmírně důležité vědět, že péče o softshell má určitá pravidla. Takže jak na to?

  • Pokud je oblečení jen lehce zašpiněno, klidně můžete jen otřít vlhkým hadříkem.
  • V případě potřeby oblečení klidně perte, ale vždy úzkostlivě dodržujte pokyny výrobce k údržbě
  • Ideální je koupit speciální prací prostředek určený přímo na softshell a následně naimpregnovat opět speciálně určeným výrobkem
  • Určitě nepoužívejte aviváž, bělidla nebo změkčovadla vody a rozhodně nedávejte do sušičky

Uvidíte, že správná péče se vám rozhodně vyplatí.

Jaké softshellové oblečení pořídit dětem?

Stálicí v dětském sortimentu jsou už spoustu let softshelové kalhoty. Mimo všech funkčních výhod mají i vysokou šanci přežít prolézání keřy a pády na beton. Skvělým doplňkem jak mít trendy miničlovíčka je softshellová bunda. Věřte, že dobře vybraná softshellka zajistí dítěti tepelný komfort, pohodlí při pohybu a v rámci možností nahradí pláštěnku.

Hitem letošní sezóny jsou také softshellové kombinézy a laclové kalhoty - hodí se dokonce i na zimu do sněhu, poskytnou ochranu před promáčením a díky střihu se sníh nedostane pod bundu nebo kalhoty.

Závěr

U nás najdete softshellové oblečení především od dánské značky Liewood. Můžete si tedy vybrat skvělé kombinace, které k sobě výborně ladí. Bestsellerem letošní sezóny je softshellový set Dakota pro kluky i holky a take nepromokovaný set Melodi v různých barvách.

Prozkoumejte celou naší nabídku a užívejte pohody v podzimní nepohodě.

×

Splátková kalkulačka ESSOX