Značka týdne - Maileg

Každý týden Vám budeme přinášet zajímavé informace o jednom z našich dodavatelů a vybrané produkty Vám nabídneme za zvýhodněnou cenu. Představíme Vám příběhy o vzniku firmy, sortiment , ale také produkty, které naleznete aktuálně na našem webu
www.simplykids.cz

Maileg logo - Danish design getimage.ashx

Maileg

Dorthe Mailil je dánská designérka a ilustrátorka, žijící v Herningu v Dánsku. Je zakladatelkou Maileg, značkou, vyrábějící hračky, které v sobě nesou kouzlo skandinávského designu.

Cit pro design v sobě Dorthe probudila již v mládí při studiu Dánské školy designu , kdy odstartovala svou kariéru jako grafický designér. Její studia pokračovala v Marseille a v Paříži a vnesla do tvorby Dorthe jemný nostalgický nádech a cit pro detail, které jsou pro značku Maileg typické.

09_5964_1

V jednom ze školních projektů Dorthe vytvořila skřítka, který si získal srdce všech studentů. Dorthe začala objevovat kouzlo textilií, plsti a její tvorba se rozšířila na ručně šité postavičky. V roce 1999 založila se svým manželem Erikem firmu Maileg - název je kombinací příjmení Dorthe “Mailil” a slova “leg”, které v dánštině znamená hru.

getimage.ashx-2

Od založení firmy Dorthe získala několik ocenění za hračky, ale také za ilustrace dětských knih, které jsou známe po celém světě. Rodina Maileg se neustále rozrůstá o králíky, myšky, lesní kamarády a zrzky, kteří vyrůstají v okouzlujícím světě ručně šitých postav, moderního nábytku a hravých doplňků. 

Dorthe nepotkáte bez skicáku v ruce, je známá tím, že i uprostřed noci dostane nápad, jak rozšířit rodinu Maileg postaviček. Není pochyb o tom, že Maileg čeká ještě spousta skvělých nápadů! 

Page-8
120

Yoga Alphabet plakát

Pomozte vašim nejmenším naučit se jógu a abecedu zároveň. Tento krásný plakát bude originálním doplňkem dětského pokoje. Na plakátu děti najdou jednotlivá písmena abecedy, která se dají vytvořit pomocí vlastního těla. V dětech probudí kreativitu a chuť k pohybu.

Výška: 40 cm
Materiál: papír

108-1

Spící / Bdící sob Medium

Sob Bambi je originální plyšová hračka a zároveň dekorace do dětských pokojů.
Bambi je unikátní tím, že z jedné strany má oči otevřené a z druhé spící zavřené.
V každé textilní hračce od Maileg se skrývá kus ruční práce, proto je každá svým způsobem naprostým unikátem a originálem. Mírná odlišnost od hlavní fotografie tedy není vadou, ale předností výrobku.

Výška: 40 cm
Materiál: Bavlna/Polyester