Tapety vs. Samolepky na zeď

Tvoříte nebo rekonstruujete dětský pokojíček a nejste si jisti, jestli se rozhodnout pro tapety nebo samolepky? Máme pro vás pár tipů a rad, které vám pomohou při výběru těch správných materiálů, barev a v neposlední řadě vzorů pro váš vysněný pokojík!

PRO KOHO POKOJ TVOŘÍTE

Dětský pokoj je velmi specifický prostor, který si žádá plánování do detailu. Miminko má jiné potřeby než školák, ale již v začátku plánování byste měli přemýšlet do budoucna a brát v potaz možnosti, které vám prostor dává.

KDE POUŽÍT TAPETU NEBO SAMOLEPKY

Miminko vnímá kontrastní barvy a jednoduché větší tvary. Pokud použijete tapetu nebo samolepky u přebalovacího pultu nebo postýlky, miminko bude mít spoustu vjemů pro pozorování a přebalování tak bude pro rodiče snazší.

Pokud víte, že z přebalovacího pultu se stane časem komoda na ukládání oblečení, tapeta může mít časem funkci dekorační a pokud ji doplníte jen o hodiny nebo obrázek, dáte celému prostoru jiný směr.

PRO JAKOU BARVU SE ROZHODNOUT

Ideální variantou je vybírat neutrální barvy, které budou fungovat v holčičím i chlapeckém pokoji. Dobře promyslete také vzory na tapetě, pokud vaše děti zrovna milují pohádku Frozen věřte, že za pár let už bude pasé a budete muset celý pokoj předělávat. Naopak přírodní motivy nebo jednoduché tvary můžou mít děti v pokoji až do dospělosti.

POUŽITÍ SAMOLEPEK

Pokud chcete pokojíček jen oživit, samolepky jsou rychlou a cenově dostupnou variantou. Některé se dají dle libosti přelepovat, proto se nemusíte bát udělat “chybu”. Je dobré si rozmístění samolepek předem rozmyslet a vyznačit si, kam je chcete dát. Samolepky nezanechávají na zdi žádné stopy a proto jsou dobrou volbou, pokud víte, že budete pokoj za čas opět měnit.

BUĎTE KREATIVNÍ

Tapety můžete se samolepkami také kombinovat. Pokud budete motivy v pokoji opakovat, docílíte tak uceleného designu a skvělého výsledku! Držíme palce při rekonstrukci nebo kompletní přeměně dětského pokoje a budeme rádi za sdílení.