Simply Kids v Paříži: Veletrh Maison&Objet 2023

Sezóna veletrhů právě začíná a s ní přišla i jedna z největších akcí tohoto druhu, pařížský Maison&Objet, zaměřený na produktový design, nábytek a dekorace, kterou jsme si nemohli nechat ujít.

A byla to prestižní záležitost par excellence! Veletrh je určen především jako B2B platforma a můžete ho navštívit dvakrát ročně, pokaždé po dobu 5 dní. Maison&Objet je mekkou pro všechny fanoušky evropského nábytku a produktového designu. Výstava tzv. designového životního stylu spojuje a nabízí opravdu širokou škálu výrobků. Na této akci si v Paříži můžete rozšířit obzory v oblasti dekorací, nábytku, doplňků, textilu, interiérů i architektury. 

Maison&Object byl pro nás letos hub kontaktů, navazování nových partnerství, nápadů a pokračování starých přátelství a to vše pod jednou střechou pařížského výstaviště Paris Nord Villepinte. Milujeme Maison&Object veletrh, který je chic i trendy a vždy odráží aktuální lifestylové trendy. 

Letos se v sekci Kids&Family představilo více než 120 vystavovatelů se svými projekty ze 17 zemí světa. Veletrh probíhal v osmi halách, dětskou sekci hostila hala číslo 2. Novinek i stálic mezi vystavovateli bylo ažaž. My Vám rádi pár poodhalíme již nyní: 

NOBODINOZ

Španělští Nobodinoz plánují na rok 2023 opravdu velké věci. Nobodinoz je o svěžích vzorech, které lze snadno kombinovat a sladit. Nás především zaujali dvě kolekce, která Vám také již na jaře představíme: Wabi Sabi a Hyde Park.

Wabi Sabi je inspirovaná japonskou filosofií o umění nedokonalosti. Jde o koncept ocenění krásy nedokonalých a nestálých věcí. S Nobodinoz se ponoříme do estetiky wabi-sabi a budeme hledat způsoby, jak přijmout dokonalé nedokonalosti. Wabi-sabi čerpá inspiraci ze všeho, co souvisí s přírodou. Kolekce je inspirována přírodou a přitom je stále nenápadná, jednoduchá a poněkud minimalistická. Jedním z klíčových rysů je asymetrie. Nobodinoz v této kolekce plně následuje japonské umění "nesnažit se být dokonalý"; a do designu této kolekce přidat alespoň náznak asymetrie.

Hyde Park je kolekce pro všechny trendy maminky, které jsou rády na cestách. Výběr tašek, batohů, termotašek a saků na kočárky je opravdu bohatý a Nobodinoz představují 3 nové printy, které krásně sladíte již ze stávajícími kousky předchozích kolekcí: kostičky, vlnky a kamélie.

A rádi bychom zmínili kolekci Lin Français. Nejedná se sice o novou kolekci, ale na Simply Kids ji budeme představovat až nyní v roce 2023. S kolekcí Lin français Nobodinoz přijali novou technickou výzvu: francouzský len, dříve vyhrazený pro módu pro dospělé nebo pro domácnost, byl přeměněn na měkkou a rafinovanou látku vstupující do dětského světa. Dokonale se hodí pro citlivou dětskou pokožku. Každý detail byl důkladně promyšlen, tak aby vznikla elegantní a 100% ekologická kolekce. Přednosti lněného plátna jsou nesmírné. Dovolte nám, abyste je s námi v roce 2023 objevili! 

LIEWOOD

Naši staří dobří dánští Liewood v Paříži prezentovali novou kolekci Podzim 2023 pro obě linie Lifestyle a Wear.

Lifestyle linie se zaměřuje na pospolitost, kreativitu a rodinné chvíle. Proto podzim bude nabitý plyšáky, interaktivními hračkami a společenskými hry. Důraz je také kladen na funkčnost, estetično a chytrou organizaci. Pro podzim/zimu 2023 vám s radostí přineseme rozšířenou kolekci Living s celou řadou nadčasových stylů, které splňují všechny potřeby v životě současných rodin. Esteticky povýšené kousky s cílem přinést radost, pohodlí a pohodlí do domovů a životů mladých, bystrých myslí. 

Na podzim/zimu 2023 vám letos poprvé představíme kolekci Wear (oblečení) - celou řadu nadčasových stylů a kousků. V této kolekci, se nekompromisním a holistickým přístupem k estetice a funkčnosti klasické siluety setkávají s jemnými, jedinečně zpracovanými detaily a vědomými materiály, které dělají rozdíl. Pro nošení odolné proti povětrnostním vlivům byly promyšleně přidány nové technické detaily a vysoce kvalitní materiály pro pohodlí a odolnost po dlouhé dny měnícího se klimatu. Kolekce kousků s dlouhou životností v poctivém souladu s Liewood DNA jednoduchého designu – to vše s cílem přinést radost, kreativitu a pohodlí do života mladých, bystrých myslí. 

No a o fantastických novinkách z Maison&Objet si povíme něco příště ;)