Probuďte svůj POMtenciál s Pom Maker

Šijete? Tvoříte? Jste kreativní? Potom je Pom Maker tou správnou volbou právě pro vás!!! Pom Maker jsem objevila úplnou náhodou při hledání DIY návodů k výrobě POM POM vlněných bambulek. Celý nápad mě nadchnul a protože jsem pár bambulek pomocí vidličky už vytvořila, těšila jsem se na pohodlný Pom Maker o to víc. V čem je Pom Maker tak výjimečný a proč si ho pořídit? Sepsali jsme pro vás jednoduchý návod, jak s Pom Maker pracovat, co je k výrobě POM POM potřeba a co všechno si můžete s Pom Maker vyrobit!!!

IMG_1241
pom-maker-animal-pompom-tutorials

CO JE POM POM

POM POM je označení pro vlněné bambulky všech tvarů a barev. POM POM můžete použít jako nástěnnou dekoraci, doplněk k textilu pro děti nebo např.k zavěšení nad dětskou postýlku.

43914310_118530029136500_1788000521209988203_n
42479907_1714790035297681_3758097611130482234_n

CO JE POM MAKER

Pom Maker je dřevěný pomocník k výrobě POM POM vlněných bambulek. Pom Maker se skládá ze 6-ti dřevěných částí, které vám pomohou vytvořit jednoduše a rychle vaší první bambulku. Pom Maker najdete ve třech různých velikostech a vytvořit si tak můžete bambulky o průměru 6,8 až 11,4 cm. Pomocí Pom Makeru si můžete vyrobit nejen klasické POM POM, ale i zvířátkové varianty, ke kterým u nás najdete přehledné video tutoriály.

donut-pom-maker-blue-frost-contents
pom-maker-tutorial-how-to-make-a-bunny-pompom-1

CO JE K TVOŘENÍ POTŘEBA

K vytvoření krásných POM POM bambulek budete potřebovat:

  • Pom Maker
  • Vlnu

K vytvoření krásně chlupaté bambulky se nejvíce hodí vlna merino, díky které budou POM POM chundelaté a měkké na dotek. Tvořit ale můžete z jakékoliv vlny, kterou máte zrovna po ruce.

  • Nůžky

Ty budou třeba k prostřihnutí vlny po omotání Pom Maker a následně k dotvarování POM POM do cíleného tvaru. K prostřihnutí vlny volte nůžky velké a k dotvarování nůžky menší. Oboje by měly být ale ostré, aby nedošlo k vytahání vlny.

  • Nit

Nit je třeba k utažení POM POM po přestřihnutí vlny. Doporučujeme použít nit voskovanou, která je pevná a váš POM POM bude držet pevně u sebe.

pom-maker-wooden-donut-pompom-makers-1

JAK NA TO

Vytvořit POM POM je velmi jednoduché a pomocí Pom Maker i rychlé. V našem návodu najdete postup krok za krokem, jak s Pom Makerem pracovat. Jdeme na to!

Začněte obmotávat

Do jedné ruky uchopte dva ze čtyř dřevěných dílů Pom Maker a vlnou začněte obmotávat půlkruh.

pom-maker-how-to-make-a-pom-pom-step-1

Opakujte se zbylými dvěma dřevěnými půlkruhy

Opakujte krok 1. se zbylými dvěma dřevěnými půlkruhy. Na tento návod jsme obmotali půlkruh cca 120-krát. Obmotat půlkruh můžete ale klidně i 400-krát, vznikne tím krásný pevný POM POM!!!

Spojte všechny čtyři půlkruhy k sobě pomocí barevného krytu

Spojte všechny čtyři půlkruhy k sobě pomocí barevného krytu, aby budoucí POM POM pekně držel u sebe.

pom-maker-how-to-make-a-pom-pom-glaze

Přestřihněte vlnu

Pomocí ostrých nůžek přestřihněte vlnu po celém obvodu Pom Makeru.

POM POM utáhněte

Jedním z nejdůležitějších kroků při výrobě POM POM je jej pořádně utáhnout. Použít můžete vlnu, ze které jste POM POM tvořili, ale dejte pozor na to, že se vám může utrhnout a celý POM POM by se rozpadl. Vhodnější jsou voskované nitě, které jsou pevné a váš POM POM utáhnou natolik, že vznikne krásná pravidelná bambulka. Nit provlékněte středem Pom Makeru a utáhněte jak jen budete moct.

Finální úpravy

POM POM je už skoro hotový, teď už jen chybí jej krásně dotvarovat - tato část mě baví ze všech nejvíc:)

pom-maker-how-to-make-a-pom-pom-trim

Povedlo se? Podělte se s námi o svůj výtvor na Facebooku nebo na Instagramu pod hashtagem @simplykids.cz, děkujeme!

×

Splátková kalkulačka ESSOX