Kde nacházím inspiraci

Dlouho jsem se chystala napsat článek o lidech, produktech a značkách, které mě inspirují a dávají další podněty k rozvoji vlastní práce. Prázninový režim měl jednu velkou výhodu, donutil mě zastavit se a užívat si drobnosti, které jsem kvůli práci trochu přehlížela a odkládala. Díky Simplykids jsem poznala ( mnohdy jen virtuálně) několik velmi šikovných žen - maminek, které měly skvělé nápady a také je úspěšně zrealizovaly. Tady jsou některé z nich…

OBRÁZKÁŘ - JITKA Z JEMNÉ MOTORKY

Jitka je velmi inspirující a talentovaná maminka, která se věnuje svému blogu, kde mimo jiné doporučuje aktivity pro rodiče s dětmi, vždy se zajímavým tématem. Na Festivalu Mini představila svůj nový projekt, který mě tak okouzlil, že jsem se rozhodla Jitku oslovit i já s vytvořením Obrázkáře pro naší Ellinku. A co je vůbec Obrázkář? Obrázkář neboli portfolio malého umělce je kniha, složená z kreseb a malůvek, které Jitka digitálně zpracuje a upraví tak, aby vznikla dle mě krásná a zároveň vkusná vzpomínka na první výtvarná díla našich dětí. Další „drobnůstkou”, která je dle mě naprosto super je razítko, vytvořené z podpisů dětí. Protože naše Ellinka se podepisuje pořád a všude, doobjednala jsem u Jitky i to. Tady je výsledek - nádherná kniha, která bude mít své místo v čele knihovny!!!

OBRÁZKÁŘ

BEKVAM

Slovenská značka, za kterou stojí maminka Martina, která má za cíl přinést na trh jednoduché a kvalitní oděvní kousky. Její tvorba mě zaujala na Fesivalu Mini, kde měla stánek přímo naproti nám. V nabídce najdete ponča, osušky a krásné plavky, které jsem pro Ellinku také pořídila. Plavky jsou ušité z materiálu, který se vyrábí zpracováním plastového odpadu ze třech největších evropských moří. Plavky jsou opravdu kvalitní už na první omak. U těch dětských to oceňuji zvlášť, protože nám nikdy žádné nevydrží déle než pár měsíců. Líbily se mi natolik, že jsem se rozhodla pořídit jedny i pro sebe a už se moc těším, až v nich vyrazíme s Elli společně k moři...

bekvam
Photo by Bekvam

DROBNOSTI

Drobnosti jsou originální malované obrázky pro ty, kteří nepřestali věřit na jednorožce… Tereza je velmi talentovaná kreslířka, která vytváří úžasné ilustrace a malůvky. Já pořídila jednu takovou pro svého manžela jako opožděný svatební dar. Tereza namalovala obrázek podle naší svatební fotky, kam přimalovala na mojí prosbu i naší vlkodavku Deny. V poslední době Tereza ilustrovala např. knížku Tomík na cestách, která vypráví o dobrodružné cestě Tomáše na 35 let starém tuk-tuku, který pořídil v Thajsku. Odtud vyrazil přes Myanmar, Indii, Nepál, Írán, Turecko a další země, dokud po 13 000 kilometrech nedorazil do roka a do dne do České republiky.

drobnosti
Photo by Drobnosti

DADO DESIGN

Martina vystudovala Univerzitu Tomáše Bati v oboru návrhářství obuvi a módních doplňků a v roce 2011 založila vlastní značku Dado. Já jsem se zamilovala do jejich ručně vyráběných kabelek pro děti i dospěláky a jednu takovou pořídila. Není to tak úplně kabelka, ale mini batůžek, který byl původně určen dětem, ale Martina mi na přání vytvořila i dospěláckou verzi. Na její tvorbě se mi líbí nápad a originalita všech kousků.

dado
Photo by Dado Design

BUUBLI

Další slovenská značka, kterou založila Katka, maminka Danky a Hanky. Katka tvoří nádherné sponky, gumičky a čelenky do vlasů pro malé i velké parádnice. U Katky najdete krásné pastelové barvy, minimalistický design a kvalitní materiály. Mě zaujaly čelenky do vlasů, které jsou zdobené ručně tvořenými mašličkami ze 100% bavlny a musím říct, že jsou to první čelenky, které jsou opravdu pohodlné a netlačí. Navíc 10% ze zisku Katka posílá občanskému sdružení MyMamy, které je zaměřené na pomoc ženám a jejich dětem.

buubli
Photo by Buubli

Poslední dobou se začínám i díky SimplyKids stále více zajímat o tvorbu umělců a malých firem, kteří dělají svojí práci poctivě a hlavně s láskou. Moc si vážím času, který nad produkty, které pro nás vytvářely strávily. A i když je možná pořizovací cena o trochu vyšší, než když byste si je koupili ve velkých řetězcích, věřte, že za jejich prací stojí spousta práce, nápadů, času a hlavně lásky, se kterou každý kousek tvoří.