Co všechno potřebuje miminko do porodnice

Vítejte v jednom z nejdůležitějších období vašeho života - přivádění nového človíčka na tento svět je zážitek, který se nedá s ničím srovnat. Abychom vám tento čas co nejvíce usnadnili, připravili jsme pro vás detailní seznam všeho, co byste měli sbalit pro vaše miminko do porodnice. Ať už jste prvorodič nebo máte již doma malého pomocníka, doufáme, že tento seznam vám pomůže se na tento velký den patřičně připravit a nic důležitého nezapomenout.
 
Úvod
Příprava na příchod nového člena rodiny je jako vyrážet na tajnou misi, kde hlavním cílem je zvládnout nepředvídatelné. Ale každý tajný agent ví, že správná výbava může znamenat rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem. A v tomto případě je ta výbava taška do porodnice. Nemusí to být nic extravagantního – žádné laserové pera nebo raketové batohy – ale musí obsahovat vše, co umožní novému členu rodiny (a samozřejmě i vám) začít svůj společný život co nejpohodlněji.
 
Význam dobře zabalit tašky do porodnice spočívá v předvídání potřeb. Je to svého druhu umění – umění anticipace. Nemůžete vědět, jak dlouho bude porod trvat nebo jaké konkrétní potřeby se objeví, ale můžete být připraveni. Jde o to mít při sobě kus domova, když jste někde úplně jinde. Je to jako mít lodičku plnou potřeb, když plujete na velké neznámé vody mateřství.
 
Každý předmět v tašce má svůj příběh a svůj účel. Od nezbytných drobností, jako jsou pleny a oblečení pro novorozence, přes osobní potřeby matky po magické pomocníky, jako je oblíbený polštář nebo fotka, která vás dokáže uklidnit. Je to jako skládat puzzle, kde každý kousek má své místo a důvod, proč je součástí celku.
Pěkně zabalená taška do porodnice je tak trochu jako nosit v kapse talisman na štěstí. Dává vám pocit jistoty, že na všechno jste připraveni, že máte vše, co byste mohli potřebovat, aby se vaše první setkání s novým členem rodiny změnilo v jednu z nejkrásnějších vzpomínek vašeho života. A to je přece jen to nejdůležitější.

Náš příběh

Když se podívám zpět na moji tašku do porodnice, jak to tak u novopečených rodičů bývá, chtěli jsme mít pro našeho malého vše nejlepší a také se ujistit, že na nic nezapomeneme. Ale jak jsem brzy zjistili, toto není úkol pro slabé jedince. Zaprvé, seznamů na internetu je jako hvězd na obloze – každý trochu jiný. A zadruhé, každý, koho jsme se na toto téma zeptali, měl svůj vlastní seznam, který byl "ten nejdůležitější a nejkompletnější".

Mezi všemi "nevyhnutelnými" věcmi jako oblečení pro miminko, pleny, kosmetika pro maminku a dokumenty, jsme se rozhodli přidat něco, co nebylo na žádném seznamu. Malou plyšovou hračku – zajíčka, co jsme dostali od babičky. Bylo to impulsivní rozhodnutí, ale chtěli jsme, aby náš malý měl od prvního dne něco, co je jen jeho, něco co by symbolizovalo lásku a příslušnost k naší rodině.

A víte co? Ačkoli se to může zdát jako malý, nepodstatný detail, pro nás to byl moment plný emocí. Symbolizovalo to začátek nové kapitoly, otevření nové knihy naší rodiny, kde hlavním hrdinou byl náš syn. Je to o pocitech, o vytváření vzpomínek a o předávání lásky skrze generace.

Untitled design_1

Oblečení pro miminko

Připravte pro své miminko útulnou čepičku, měkoučké dupačky, teplé ponožky a ochranné rukavičky. Je vhodné si sebou vzít několik dupaček nebo bodíček s jednoduchým zapínáním ve velikosti 50–56. Zejména v prvních dnech, kdy s oblečením miminka získáváte zkušenosti, oceníte, že nemusíte oblečení přetahovat přes hlavičku vašeho děťátka, čímž se vyhnete možnému nepohodlí. Pokud si nejste jistí, kterou velikost vybrat, raději sáhněte po o něco větším oblečení. Lepší je oblečení trochu větší, než aby bylo příliš těsné a vaše miminko se v něm necítilo pohodlně. Pamatujte, vaše pohodlí a spokojenost miminka jsou na prvním místě.

Kojenecké oblečení
Untitled design (4)_1

Zavinovačky a deky

Zavinovačka se vám bude hodit především, když vás doma navštíví rodina nebo přátelé. Je dobré vědět, že některé nemocnice nabízejí zavinovačky k vypůjčení, ale v jiných si musíte přinést vlastní. Přátelská rada – nechte si poradit od zkušenějších rodičů nebo se porozhlédněte po recenzích, abyste našli tu pravou zavinovačku, která bude vyhovovat jak vám, tak vašemu malému pokladu.

Dětská přikrývka je skvělým společníkem pro sladké sny vašich nejmenších. Speciálně navržené přikrývky pro děti do 3 let jsou vyrobeny z materiálů, které jsou nejen příjemné na dotek, ale také bezpečné pro jejich citlivou pokožku. Tyto přikrývky nejsou omezeny pouze na použití v postýlce. Jsou skvělé i pro zahřátí vašeho miminka v kočárku během procházky, nebo pro pohodlí v autosedačce při cestách. Dopřejte svým dětem maximální pohodlí, ať jsou kdekoli.

Zavinovačky pro miminka
Untitled design

Péče o miminko

Chystáte se na velké dobrodružství jménem rodičovství a je důležité mít vše připravené pro příchod vašeho nového člena rodiny. Aby byla jemná pokožka vašeho miminka vždy v péči, nezapomeňte si do porodní tašky přibalit dětský mycí gel a krém proti opruzeninám. Tyto nezbytnosti zajistí, že pokožka vašeho malého pokladu bude vždy chráněna a pečována s láskou. A když už balíte, přidejte i lahvičku dětského olejíčku. Jeho kouzlo spočívá ve schopnosti hydratovat a chránit pokožku před vysušením, a tak ji udržet hebkou, měkkou a příjemně voňavou. S touto malou výbavou bude péče o pokožku vašeho miminka hračka!

Kosmetika pro miminko
Untitled design (1)_1

Krmení a pohodlí

Krmení a pohodlí vašeho miminka je jedním z prvních důležitých úkolů, které jako nový rodič převezmete. S těmito nástroji a trochou přípravy můžete z této zkušenosti učinit klidný a radostný čas pro vás i vaše dítě. Pokud plánujete krmit vaše miminko umělým mlékem, výběr správné láhve je zásadní. Představte si láhve jako malé poklady, které ukrývají zázračný elixír (v tomto případě umělé mléko), připravený kdykoliv uspokojit hlad vašeho malého prince nebo princezny. Dudlík může být pro některé rodiče kontroverzní téma, ale nemůžeme popřít jeho magickou sílu při uklidnění nespokojeného dítěte. 

Pro maminky, které se rozhodnou pro kojení, je kojící polštář základním přínosem. Představte si jej jako měkký oblak, na kterém vaše miminko pohodlně odpočívá, zatímco se krmí. Kojící polštáře jsou často vyrobeny z absorpčního materiálu a mohou být lehké a snadno přenosné, což je činí později ideálními společníky na cestách.

 

Kojenecké lahvičky
Untitled design (2)

Krátký přehled potřebných pomůcek:

  • Bodíčka - minimálně 3 kusy, různých velikostí
  • Čepičky - 2 lehké pro udržení teploty hlavičky
  • Ponožky nebo botičky - 2-3 páry
  • Rukavičky - aby se miminko neškrábalo
  • Dupačky - minimálně 2 kusy, pro teplejší a chladnější počasí
  • Zavinovačka
  • Dečka
  • Pleny - balíček jednorázových nebo několik látkových, pokud preferujete
  • Vlhčené ubrousky - pro jemné čištění
  • Krém proti opruzeninám - pro případ potřeby
  • Podložky pod miminko - jednorázové nebo látkové, pro výměnu plenek
  • Láhve pro novorozence - pokud plánujete krmit umělým mlékem
  • Dudlík - pro uklidnění, pokud je to vaše preference
  • Kojící polštář - pro pohodlí matky při kojení

Příprava na příchod nového člena rodiny je jako plavba po neznámém oceánu. Vyplouváte sice s mapou v ruce, ale každá plavba je jedinečná a každá vlna skrývá nové překvapení. Vaše taška do porodnice je vaší kotvou, základem, který vám poskytne jistotu uprostřed nečekaných vln. Již jsme společně prošli seznamem toho nejnutnějšího, co by v ní mělo být, aby se vaše miminko cítilo po příchodu na tento svět co nejpohodlněji. Teď, když máte už vše pěkně připraveno, je na čase zastavit se na okamžik, popadnout dech a uvědomit si, jak významný je tento krok.

Připravená taška do porodnice je více než jen seznam věcí, je to symbol začátku jedné z nejkrásnějších a nejintenzivnějších cest vašeho života - rodičovství. Každý předmět, který jste pečlivě vybrali a zabalili, představuje vaši lásku, péči a touhu poskytnout vašemu novorozeněti nejlepší možný start.

Ale nezapomeňte, že nejdůležitějším „předmětem“, který s sebou do porodnice nesete, je vaše srdce plné lásky a otevřené náruč pro tohoto nového človíčka. Vaše připravenost, pevnost a láska jsou tím, co vašemu miminku pomůže se cítit vítaným a chráněným v tomto novém a obrovském světě. Pamatujte, že i když se může zdát, že se plavíte do neznáma, nejste na této cestě sami. Vaše rodina, přátelé, a dokonce i ti, kteří jdou po stejné cestě vedle vás, jsou vaši společníci, připraveni podat pomocnou ruku kdykoliv ji budete potřebovat. Nebojte se požádat o radu, podělit se o své zkušenosti, nebo prostě jen hledat podporu, když si nebudete jisti.

Nyní, když máte tašku sbalenou a připravenou u dveří, dovolte nám popřát vám všechno nejlepší na této úžasné cestě, která před vámi leží. Ať je plná radosti, překvapení a nezapomenutelných okamžiků. Ať vaše kotva pevně drží v každé bouři a nechť vám záře vašeho nového sluníčka osvětluje cestu.

Vše pro vaše miminko

×

Splátková kalkulačka ESSOX