BOHO STYL - ten pravý pro všechny bohémy

Termíny BOHO styl / móda / interiér se rozšířily po celém světě. Co znamená BOHO styl, odkud přišel a jak si zařídít dětský pokoj v BOHO stylu a odlišit se od ostatních?

Máme pro Vás pár rad a tipů.

37_9765

CO JE BOHO STYL

BOHO je zkratkou slova bohemian neboli bohémský. Tento název vznikl ve 30. letech 20. století ve skupině francouzských umělců, kteří se chtěli odlišit od francouzské střední vrstvy, kterou nepovažovali za přínosnou. Označovali sami sebe jako nekonvenční a ignorantskou skupinu umělců. Cesta, jakou byl BOHO styl prezentován, vznikla na základě silné potřeby odlišit se od ostatních. BOHO styl tedy není módním trendem, je to životní styl.

BOHO V INTERIÉROVÉM DESIGNU

V tomto případě je vše dovoleno. V interiéru dominují kombinace zemitých barev a přírodních materiálů, jako např. dřevěný nábytek a rostliny. V BOHO stylu převládá arabský a africký vliv v podobě výšivek na polštářích nebo ručně tkaných koberců. BOHO styl je často spojován s morálními zásadami, které se projevují právě v kombinování různých kultur v našich domovech.

6cb9b27f915f9c8203eb7339defe6d27

JDE BOHO STYL DOHROMADY S DĚTSKÝM POKOJEM?

Určitě ano!!! Pokud si vyberete BOHO styl, můžete ho neustále obměňovat a nikdy se Vám neokouká. Poskládejte kousky, které již máte doma a zakomponujte je do interiéru dětského pokoje. Mohou to být proutěné koše, kusový koberec po babičce nebo staré houpací křeslo.

Vyberte jeden kus z doplňků a dekorací, kterým dodáte interiéru ten správný BOHO styl. Může to být např. TeePee, kde děti zažijí spoustu legrace a využijí ho na několik let. Nebojte se zaplnit dětský pokoj dekoračními polštářky s výšivkami nebo potisky v BOHO stylu. Na jednu stěnu použijte tapetu se vzorem, dodáte dětskému pokoji tu správnou atmosféru.

fcb0b827826ce8cbac7d84e3b4caa309
FERM_LIVING_IMAGE_KIDS_28

Nezapomeňte na hračky - Rocking sheep s přírodní vlnou nebo např. stylový Ginger Dad… Kvalitní a ručně zpracované hračky vydrží dětem spoustu let a jsou lepší volbou než levné nekvalitní hračky, které mnohdy obsahují škodlivé látky.

159-1
99

Se zařizováním dětského pokoje v BOHO stylu nepospíchejte. Obklopujte se pouze věcmi, které jsou Vám blízké, vizuálně se Vám líbí a ladí dohromady. Odměnou Vám bude originální a výjimečný dětský pokoj, který se Vám ani po letech neokouká!!!