Jak vybavit postýlku pro miminko

Čekáte miminko a přípravy dětského pokojíčku vrcholí? Nezapomeňte na kvalitní výbavičku do dětské postýlky. Výběr textilu a materiálů se může zdát složitým úkolem, poradíme Vám, co by nemělo v postýlce pro novorozeňátko chybět a na co si dát při výběru pozor.

mood-nobodinoz-furniture-new-horizon-crib-wallpaper-goldstella-white-3

DĚTSKÁ POSTÝLKA

Prvním krokem při zařizování dětského pokoje bývá volba postýlky pro miminko. V prvních týdnech a měsících po narození miminka mívají rodiče postýlku v ložnici, aby měli miminko na blízku a pro maminku nebylo náročné noční vstávání a přecházení do dětského pokoje. Dětskou postýlku volte z kvalitních materiálů, nejlépe rostoucí, která miminku vydrží delší dobu a nebude ji třeba za pár měsíců měnit.

mood-nobodinoz-furniture-pure-detail-2
mood-nobodinoz-furniture-new-horizon-crib-wallpaper-goldstella-white_detail_4

MANTINEL DO POSTÝLKY

Nepostradatelnou součástí základního vybavení do postýlky je mantinel, který ochrání Vaše miminko před nárazem o hranu postýlky nebo zamezí nechtěnému provléknutí ručičky skrz postýlku. V nabídce jsou mantinely o rozměrech 210 x 28 cm / 207 x 31 cm a jsou vhodné do postýlek velikosti 120 x 60cm a 140 x 70 cm. Mantinely mohou být celopostýlkové, tedy po celém vnitřním obvodu postýlky nebo částečné, cca na polovinu obvodu postýlky. Nejvhodnějším materiálem je organická bavlna s certifikací GOTS nebo Oeko-Tex, která zaručí splnění všech kritérií pro nezávadnost materiálu pro děti od narození do 3 let věku dítěte.

HNÍZDO PRO MIMINKO

Hnízda pro miminka jsou navržena tak, aby navozovala miminku pocit přítomnosti u maminky v bříšku. Hnízdečko pomůže při uspávání, udrží miminko v bezpečí na pohovce nebo ho lze pohodlně umístít do korbičky kočárku a miminko se bude cítit v bezpečí i tam. Hnízda jsou vhodná pro miminka od narození do cca 6 měsíců. Pokud si vaše miminko na hnízdečko zvyklo a neusne bez něj, hnízda Big Mimi jsou pokračovací variantou pro děti od 6 do 36 měsíců.

POVLEČENÍ PRO MIMINKA

K základnímu vybavení postýlky pro miminko patří také kvalitní povlečení. Povlečení se vyrábí v rozměrech 70 x 100 cm / 46 x 40 cm a je ze 100% organické bavlny nebo 100% bavlněného saténu.

KAPSÁŘE NA POSTÝLKU

Mít vše po ruce, to je přání každé maminky, která pečuje o své miminko. S kapsáři na postýlku již nebudete odbíhat od svého miminka ani na minutu. Pohodlně do nich uschováte plenky, ubrousky a další kosmetické potřeby, které často používáte. Kapsář lze zavěsit také na zeď k přebalovacímu pultu a vytvořit tím další úložný prostor navíc.

HRAJÍCÍ HRAČKY K ZAVĚŠENÍ

Závěsné hrající hračky s melodií Lullaby ukonejší miminko před spánkem a vám tak usnadní někdy náročné uspávání. Závěsné hračky můžete vybírat v několika velikostech, barvách a motivech. Zavěsit se dají na postýlku, poličku nebo na zeď k postýlce.

BALDACHÝN

Baldachýn nebo také nebesa doplní postýlku pro miminko a vytvoří tak krásný útulný koutek, ve kterém se budou vaše děti cítit bezpečně a pohodlně. Baldachýny jsou vyrobeny ze 100 % organické bavlny. Baldachýn můžete také použít jako dekoraci v hracím koutku, kde dětem vytvoříte nový prostor pro hraní a odpočinek.

×

Splátková kalkulačka ESSOX