Oslavte s námi 1.narozeniny naší kamenné prodejny v Plzni a získejte 15% na všechny nezlevněné produkty s kódem:

CZ: OSLAVA1ROK

SK: OSLAVA1ROKSK

Výhody dřevěných hraček pro vývoj dítěte

Drevene_hracky

Dřevěné hračky nikdy nevyšly a nikdy nevyjdou z módy. Hrály si s nimi děti králů, naše prababičky, vy a milovat je budu i vaše ratolesti. Jsou jednoduché, robustní a mají nadčasovou přitažlivost, díky čemuž jsou vynikající volbou pro děti všech věkových kategorií. Ale kromě estetického vzhledu mají dřevěné hračky několik výhod, které z nich dělají ideální volbu pro pomoc dětem ve vývoji a učení.

Jsou odolné a mají dlouhou životnost

Jednou z nejvýznamnějších výhod dřevěných hraček je jejich odolnost. Na rozdíl od plastových hraček, které se mohou snadno rozbít nebo poškodit, jsou dřevěné hračky vyrobeny tak, aby vydržely. Dokážou odolat hrubému zacházení malých dětí, což z nich dělá z dlouhodobého hlediska cenově výhodnější volbu.

Podporují fantazii a kreativitu

Další výhodou dřevěných hraček je, že jsou často vyráběny s minimalistickým designem. Tato jednoduchost umožňuje dětem využít svou představivost k vytvoření vlastních příběhů a scénářů s hračkami. Dřevěné kostky lze například použít ke stavbě věží, hradů a dalších staveb, zatímco dřevěná auta, vláčky a zvířata lze použít k nápadité hře. To podněcuje děti k tvořivému myšlení a rozvoji schopností řešit problémy.

Zlepšují a nabízejí dětem speciální vjemy

Dřevěné hračky jsou navíc často přirozeně netoxické a jsou pro děti bezpečné, na rozdíl od některých plastových hraček, které mohou obsahovat zdraví škodlivé chemikálie. Kromě toho dřevěné hračky také podporují rozvoj jemné motoriky, protože děti musí používat své ruce k uchopení, držení a manipulaci s hračkami. To jim může pomoci zlepšit jejich koordinaci ruka-oko, obratnost a svalovou sílu.

A konečně, dřevěné hračky mají často nadčasovou kvalitu. Mohou být předávány z jedné generace na další a stávají se rodinným dědictvím, které lze uchovávat v nadcházejících letech.

Stručně řečeno, dřevěné hračky poskytují širokou škálu výhod pro vývoj dětí. Jsou odolné, podporují nápaditou hru, podporují rozvoj jemné motoriky a jsou netoxické. Svou nadčasovostí také propagují rodinný odkaz. Rodiče by měli zvážit dřevěné hračky jako alternativu k plastovým hračkám, aby dětem poskytli jedinečný a hodnotný herní zážitek.

V Simply Kids nabízíme výběr dřevěných hraček pro chlapce i dívky. Kliknutím na tlačítko níže zobrazíte nabídku hraček.